AmbachtelijkAuthentiekPuurSmaakvol

Meel van de molen. Gemaakt van puur graan, zonder tussentijds iets uit te zeven of toe te voegen. Het is de basis van ons molenbrood. 100% volkoren, 100% ambachtelijk. Molenbrood is puur, vol van smaak en gezond bovendien. Vandaar dat het een speciale plek inneemt in ons assortiment. Proef het zelf en ontdek hoe speciaal een écht authentiek volkorenbrood is.

Wat maakt volkoren écht volkoren?

In een authentiek volkorenbrood komen alle bestanddelen van graan samen. Dat graan is vaak tarwe, maar kan ook spelt of rogge zijn. Waar het om gaat, is dat van de graansoort alle bestanddelen terugkomen in het brood. Denk aan de kern. De kiem. En ook de zemeldeeltjes. Alleen wanneer al die bestanddelen samenkomen kan er sprake zijn van 100% meel. En alleen daarmee kan een écht volkorenbrood worden gebakken.

Van akker tot bakke volkoren zoals volkoren met zijn

Molenbrood: gezond tot in de kern

In de Schijf van Vijf neemt volkoren een belangrijke plaats in. Dat is niet voor niets. Volkorenproducten verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. Daarmee zijn ze onmisbaar voor wie een gezond en gevarieerd eetpatroon nastreeft. Belangrijk is uiteraard wel dat het volkoren z’n natuurlijke basis behoudt. Met molenbrood zit het wat dat betreft wel goed.

Lokaal volkorenmeel van de molenaar

Ons molenbrood past perfect bij waar we bij La Boulangerie Goossens voor staan. Aan onnodige toevoegingen doen we niet, in plaats daarvan kopen we onze grondstoffen in hun meest natuurlijke vorm in. Zo komt het volkorenmeel voor ons molenbrood van De Kerkhovense Molen aan de rand van Oisterwijk. Graan gaat daar nog op de authentieke wijze door de stenen, om er even later als puur meel uit te komen. Precies goed dus, als de beste basis voor ons molenbrood.

Bestel makkelijk en snel in onze webshop!